Ogled prispevka

Nana Dzagnidze evropska prvakinja

Ponedeljek, 24. april 2017 10:49:19 - Svet in šah


Od leve:Nana Dzagnidze (Gruzija>, Aleksandra Goryachkina in Alisa Galliamova (Rusija).

V Latviji se je zaključilo 18. žensko evropsko prvenstvo, ki je potekalo od 11. do 22. aprila v Radisson Blu Hotel v Rigi. Nova evropska šampionka je Gruzijka Nana Dzagnidze, ki je v enajstih krogih zbrala 8,5 točke.

Sledita ji ruski igralki Aleksandra Goryachkina in Alisa Galliamova s po pol točke zaostanka.

Izvrstno je igrala naša Laura Unuk. V hudi konkurenci je zbrala 6,5 točke, prislužila pa si je tudi nad 40 točk ratinga. Med turnirjem je osvojila prvi bal za velemojstrico. Laura je naredila nekaj dolgih korakov proti širšemu svetovnemu vrhu.

Slovenijo je odlično zastopala Laura Unuk, ki je še pred koncem tekmovanja osvojila svojo prvo velemojstrsko normo (wGM) in kar je še bolj spodbudno - svojo prvo normo za naslov mednarodnega mojstra (IM). Laura je skozi ves turnir igrala prepričljivo, samozavestno in izkušeno... Kot v transu je premagovala bolje postavljene igralke. Vsekakor je njen naslov velemojstrice le še vprašanje časa. Laura je prvenstvo sicer končala na 41. mestu (njena začetna pozicija je bila 73), čeprav si je po osvojenih točkah delila 26. mesto. Svoj rating je izboljšala za kar 41 točk, kar pomeni, da njen trenutni rating presega 2340 (to je slovenski ženski rekord). Iskrene čestitke!
So zapisali na spletmni strani ŠK Ljubljana - Duol .

Prvensto je bi bilo tudi kvalifikacija za naslednje Svetovno žensko prvenstvo, na prvenstvo se je kvalificiralo prvih 14 tekmovalk. Kvalificirale so se: Kateryna Lagno (Russia), Mariya Muzychuk (Ukraine), Monika Socko (Poland), Elina Danielian (Armenia), Elisabeth Paehtz (Germany), Marina Nechaeva (Russia), Bela Khotenashvili (Georgia), Natalia Zhukova (Ukraine), Natalija Pogonina (Russia), Hoang Thanh Trang (Hungary) and Anita Gara (Hungary).

Uradna stran prvenstva

Rezultati prvenstva na ChessReuslts.com

Ocena:   Ogledov: 2972  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!