Ogled prispevka

Sposojena vsebina - intervju

Sreda, 09. avgust 2017 10:54:00 - Novice

Sposojena vsebina - Pet minuti z ...

Za ilirskobistriškim FIDE mojstrom Danijelom Beletičem je lep mednarodni dosežek. Zmagal je na glavnem turnirju šahovskega festivala v Lignanu Sabbiadoru. Osvojil je tudi prvi bal za mednarodnega mojstra.

Danijel, čestitke za sijajen uspeh v Italiji. Kako ocenjuješ svoj nastop?
Zelo sem zadovoljen. Ves turnir sem igral dobro. Mislim, da niti ena partija ni bila slaba. Partije sem seveda vnesel v računalnik in ta je vsakokrat potrdil mojo korektno igro. Dve partiji sem hitro remiziral, vendar iz taktičnih razlogov, da sem prihranil dragoceno energijo, ki sem jo potreboval v finišu. Turnir sem vzel izjemno resno. Ponavadi veliko vstajam od mize, kadar nisem na potezi. Tokrat sem bil na šahovnico malone priklenjen.

Glede na visok performans - 2477 točk – si najverjetneje osvojil bal za mednarodnega mojstra?
Da, to je moj prvi bal. Petkrat ali šestkrat sem bil balu zelo blizu, vendar je vedno zmanjkala kakšna malenkost, da nisem izpolnil kriterijev. Pravila so stroga. Za osvojitev bala je potrebnih 2451 točk performansa ter nasprotnike iz vsaj treh različnih federacij. Tokrat sem igral z igralci iz petih federacij. Za naslov mednarodnega mojstra so potrebni trije bali.

Skozi ves turnir si imel hudo konkurentko v 17-letni Desiree Di Benedetto.
Punca – doma je iz Rima - je impresivna! Pogovarjal sem se z njo. Povedala je, da jo zanima samo šah. Ljubi ga strastno. Ima občudovanja vredno energijo. Ko ti poda roko, tvojo stisne tako močno, da te kar zaboli. Po moji presoji bo v rekordno hitrem času postala velemojstrica. Name je naredila izjemen vtis.

V zadnjem krogu Lignana je Beletič atraktivno zmagal. To mu je prineslo prestižno turnirsko zmago. Objavljamo partijo.Kakšne načrte imaš v bližnji prihodnosti?
V zadnjem času čutim, da sem v dobri formi. Skupaj z zadnjimi partijami Pirčevega memoriala in zdaj Lignana kar 12 partij nisem okusil grenkobe poraza, kar se mi zdi lepa serija. Ne vem, mogoče bom na teh "krilih" nastopil že v Splitu. Vsekakor pa bom nastopil v Trstu.

Pogovarjal se je: Andrej Žnidarčič - Šahovski utrip Piran

Ocena:   Ogledov: 2325  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!