Ogled prispevka

Laura Unuk najboljša na svetu

Sreda, 27. september 2017 10:48:49 - Svet in šah

V Urugvaju, v glavnem mestu Montevideo, je potekalo v času od 16.09 - 26.09.2017 svetovno mladinsko prvenstvo v šahu (WYCC 2017) v kategorijah 14, 16 in 18 let. Na prvenstvu je nastopilo pet tekmovalcev iz Slovenije.

Slovenska šahistka Laura Unuk je v Montevideu postala svetovna prvakinja do 18 let. In to že krog pred koncem. 17-letna Ljubljančanka je leta 2014 že osvojila naslov svetovne prvakinje do 16 let.

Od Slovencev sta mladinska svetovna naslova pred njo osvojila le še Bruno Parma (1961) in Luka Lenič (2002), članskih naslovov pa slovenski šah nima.Unukova je s konkurenco dobesedno pometla, saj si je naslov zagotovila že krog pred koncem, ko si je priigrala kar dve točki naskoka pred najbližjimi tekmicami. Že dokaj zgodaj, v 2. krogu, je po zmagi v uvodni partiji doživela nepričakovan poraz, ki pa jo je samo spodbudil, da je v nadaljevanju nanizala sedem zmag in si tako priigrala svoj drugi svetovni naslov po letu 2014.

Izvrstno 7. mesto je osvojila Zala Urh. Jure Zamar Kodelja je na koncu popustil in je končal na 20. mestu. Jan Šubelj je bil 29., Larisa Kuhar pa 41.

Rezultati SMP 2017 - Uragvaj...


V Balatonszarszu na Madžarskem pa se je sinoči končal razširjen srednjeevropski pokal Mitropa. Obe slovenski ekipi sta v zadnjem, devetem, krogu remizirali, obe z Nemčijo. Šahistke so turnir končale na šestem mestu, zmagale so Madžarke, šahisti pa so bili osmi, zmagali so Hrvati.

Za žensko člansko ekipo so nastopile velemojstrica Darja Kapš, Lara Janželj, Teja Vidic in Monika Rozman, moško ekipo pa so sestavljali Gal Drnovšek, Boris Markoja, Jernej Špalir in Žan Tomazini.

MITROPA Cup 2017, ženske

MITROPA Cup 2017, Open

Več na RTV SLO...

Ocena:   Ogledov: 2996  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!