Ogled prispevka

Rakov Škocjan Grand Prix

Torek, 21. november 2017 09:02:56 - Šah v Sloveniji

- Žan Tomazini najboljši Slovenec, Danijel Beletič najboljši Primorec
- Kar 122 igralcev iz sedmih držav.

Spektakel "Rakov Škocjan Grand Prix" v Rakovem Škocjanu je "pod streho"! Na prvem šahovskem turnirju v tem idiličnem okolju je nastopilo kar 122 igralcev iz sedmih držav. Turnir se je odvijal v soboto, 18. novembra po švicarskem sistemu 15 kol z igralnim časom 5 min. Število je preseglo vsa pričakovanja, kar je seveda imelo svojo ceno v veliki gneči. Vendar to dejstvo ni skalilo prave šahovske atmosfere in izjemnih bojev.

Na turnirju je prepričljivo zmagal hrvaški velemojster Zoran Jovanović, ki je najbližja zasledovalca, Mladena Palca in Ognjena Cvitana, za seboj pustil za celo točko. V skupinici, ki jima sledi, pa je tudi najuspešnejši slovenski predstavnik Žan Tomazini. Najboljši primorski predstavnik je Danijel Beletič na 12. mestu, najboljši obalni pa Liam Brečevič na 29. mestu.

S štajerskega konca so se turnirnirja udeležili: Žan Tomazini (5), David Brinovec (19), Aljosa Tomazini (22), Dušan Vukmirović (30), Dušan Brinovec, Vladimir Kodrič, Vladimir Hevir in Hajrudin Zvekić.

Organizatorji - Šahovski klub Postojna ter Hotel Rakov Škocjan - so poskrbeli za lepe nagrade. Podelili so za 1.500 evrov nagrad, prva je znašala 300 evrov.

Rezultati turnirja na Chess Results

Povzeto po Šahovski utrip - Piran

Ocena:   Ogledov: 3347  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!