Ogled prispevka

20. evropsko ekipno tekmovanje 2015

Nedelja, 22. november 2015 19:55:57 - Svet in šah


Končalo se je 20. Evropsko ekipno tekmovanje 2015


20. Evropsko ekipno tekmovanje 2015 se je odvijalo v Reykjaviku od 13. do 22. novembra 2015. Na zvezdnem parketu je tekmovanje za svojo nacionalno ekipo vodil svetovni prvak Magnus Carlsen, sledijo mu poznana imena svetovne šaha: Levon Aronian, Anish Giri, Maxime Vachier-Lagrave, Pavel Eljanov, Alexander Grischuk, Radoslaw Wojtaszek, Peter Svidler, Michael Adams, Shakhriyar Mamedyarov, Evgeny Tomashevsky, Teimour Radjabov, Dmitry Jakovenko, David Navara, Vasil Ivanchuk in drugi.

Danes se je z odigranim 9. kolom zaključilo tekmovanje. Pri moških ekipah je zmagala Rusija, sledijo ji Armenija, Madžarska, Francija in Ukrajina. Slovenska ekipa se je uvrstila z 18,5 točkami na 20. mesto od 36 ekip (21 štartni rang). Zadnje kolo so odigrali z ekipo Švice. Najboljši naš tekmovalec je GM Beliavsky Alexander, ki je po točkah uvrstil na 31. mesto od 150 prijavljenih tekmovalcev.

Pri ženskah je zmagala Rusija, sledijo ji Ukrajina, Gruzija, Nemčija in Poljska. Naša dekleta so se po zmagi z žensko ekipo Islandije z 18,5 točkami uvrstile na 17. mesto od 30 ekip (20 štartni rang). Najboljša naša tekmovalka je wFM Kolarič Špela, ki je po točkah uvrščena na 37. mesto od prijavljenih 146 tekmovalk, na 38. mestu ji sledi wIM Laura Unuk s petimi točkami. Laura Unuk je osma najboljša na prvi deski.


Naše punce končale na 17. mestu, fantje pa na 20. mestu. Oboji so boljši od svojega začetnega izhodišča. Mislim, da smo lahko zadovoljni. Čestitke! Pri puncah je Laura odlično opravila delo na prvi šahovnici (morda je osvojena celo norma, vsekakor pa rating nad 2300), prav tako Špela na četrti šahovnici.

citat: Darja Kapš - Facebook
Ocena:   Ogledov: 2447  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!