Ogled prispevka

Svetovno veteransko prvenstvo za leto 2018

Četrtek, 18. januar 2018 11:36:45 - Svet in šah


SVETOVNO VETERANSKO PRVENSTVO 2018


S ponosom objavljamo, da bo Svetovno veteransko prvenstvo za leto 2018 v Sloveniji.

Turnir bo med 17. in 30. novembrom na Bledu, igralo se bo v prestižnih dvoranah kongresnega centra v GRAND Hotelu Toplice, ki je v svoji bogati zgodovini gostil že številne prestižne šahovske dogodke.

Turnir bo organizirala Evropska šahovska akademija - Zavod za razvoj kreativnega mišljenja iz Maribora, ki jo vodiva velemojstra Adrijan Mihaljčišin in Georg Mohr. Evropska šahovska akademija bo v letošnjem letu priredila še številne druge dogodke - naše aktivnosti lahko spremljate na spletni strani: european-chessacademy.com
Evropska šahovska akademija deluje vseslovensko in podpira številne dogodke in posameznike.

Letos bomo tako podprli slovitega seniorja Aleksandra Beljavskega, državno prvakinjo Tejo Vidic ter obetavna mladinca Jana Marna ter Jaka Juvana. Ob svetovnem veteranskem prvenstvu nas čaka še en velik zalogaj - 1. memorialni turnir Albina Planinca, slovenske šahovske legende.

Naše akcije in aktivnosti so tesno povezane z mecenom, prijaznim gospodom in šahovskim zaljubljencem Evgenijem Ušakovom, ki se je preko Evropske šahovske akademije odločil podpreti številne šahovske projekte v Sloveniji. Zato nam pošljite svoje ideje in zamisli, prepričani smo, da vam lahko marsikje pomagamo.

Naš poseben program je povezan s t.i. šahovskim botrstvom, kjer bomo skušali omogočiti šahiranje vsem tistim, ki si tega morda ne morejo privoščiti. Spremljajte naše aktivnosti in se nam pridužite!

Za vse tiste, ki boste letos praznovali najmanj 50-ti rojstni dan pa prijazno vabilo novembra na Bled.

Vse potebne informacije boste našli na strani wscc2018.european-chessacademy.com, na objavljenih kontaktnih naslovih pa smo vam na voljo tudi za vsa morebitna vprašanja. Že v nekaj dneh bosta vabilo in razpis svetovnega prvenstva objavljena tudi v slovenskem jeziku.

S šahovskimi pozdravi,

Georg Mohr in Adrijan Mihaljčišin


Ocena:   Ogledov: 1842  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!