Ogled prispevka

Graz Open 2018

Četrtek, 01. marec 2018 13:51:12 - Svet in šah

V petek, 23. februarja se je končal tradicionalni šahovski festival v Gradcu - Graz Open 2018 v standardnem šahu. Veliki zmagovalec je turški velemojster Muhammed Batuhan Dastan, ki je bil pred začetkom postavljen na osmo mesto.

Slovenski šahisti so odigrali pomembno vlogo. Na A-turnirju je Matej Šebenik osvojil izvrstno 2. mesto, Žan Tomazini odlično 6. mesto. Laura Unuk je osvojila 5,5 točke, Janez Barle in Andraž Šuta pa po pol točke manj. S štajerskega konca se je turnirja tradicionalno udeležil MK Darko Špelec in je s tremi točkami zasedel 112. mesto od 135 nastopajočih.

Rezultati na Chess Results


Ob turnirju je potekal dvoboj Markus Ragger - trenutno najboljši avstrijski šahist z najvijim ratingom (2703) in Liviu Dieter Nisipeanu - nemški prvak za leto 2017, ki sta remizirala po šesti partiji. Končni izid dvoboja je 3:3.

Ocena:   Ogledov: 2365  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!