Ogled prispevka

Prvenstvo ZDA 2018 - Saint Louis

Sobota, 21. april 2018 07:47:37 - Svet in šah

V St. Louisu v ameriški zvezni državi Misuiri se je pričelo prvenstvo ZDA. Sodeluje 12 igralcev, Fabiano Caruana, Hikaru Nakamura, Wesley So, Alex Onischuk, Ray Robson, Sam Shankland, Varuzhan Akobian, Jeffery Xiong, Alex Lenderman, Awonder Liang, Yaroslav Zherebukh and Zviad Izoria, prvi favorit je Fabiano Caruana.

Vzporedno poteka tudi žensko prvenstvo - sodelujejo: Irina Krush, Anna Zatonskih, Tatev Abrahamyan, Nazi Paikidze, Sabina Foisor, Jennifer Yu, Annie Wang, Maggie Feng, Anna Sharevich, Dorsa Derakhshani, Akshita Gorti and Rusudan Goletiani./p>

V drugem krogu so se kar štiri partije končale odločeno. Drugič sta slavila Wesley So in Varužan Akobian. Zmagala sta tudi Ray Robson in Fabiano Caruana.

Uradna stran prvenstva


Ocena:   Ogledov: 1238  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 28-04-2018 09:20:08 balinar

Odlična stran za šahiste, to moram priznati. Me pa nekaj drugega bega. Namreč, računalniški program ki določa pare na turnirjih, se mi ne zdi dovolj doteran, to velja za švicarski sistem igranja. Ko pogledamo na koncu turnirja oba Buholza za igralce, ugotovimo, da je nekaterim program dodeljeval lažje nasprotnike, s tem pa jim omogočil doseči večje število priigranih točk. V to, kar trdim se lahko vsakdo prepriča ob pogledu na tabelo večino odigranih turnirjev. Ali je možno, da pride do tega zaradi nekaterih ročno vnešenih, torej dirigiranih parov, kar omogoča švicarski program. Pri nekaterih tujih turnirjih pa program celo ni določil vse pare, tako da so nekateri igralci kar počivali, namesto da bi igrali. Ali je kdo, ki bi meni in ostalim znal razložiti kako je s tem? Lep pozdrav! BalinarDodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!