Ogled prispevka

Svetovno osnovnošolsko prvenstvo

Petek, 04. maj 2018 12:05:41 - Svet in šah


Med 21. in 29. aprilom 2018 je v albanskem pristaniškem mestu Durres potekalo Svetovno šahovsko prvenstvo za osnovnošolce.

Prvič v zgodovini smo imeli na tem tekmovanju tudi predstavnika ŠK Impol Slovenska Bistrica. Tito Kolja Veber je namreč po odličnem 3. mestu na Državnem osnovnošolskem prvenstvu odpotoval na svoj najmočnejši mednarodni turnir v standardnem šahu do sedaj. V skupini U-9 se je zbralo točno 50 igralcev iz različnih držav s celega sveta.

Tito je turnir začel nekoliko zadržano in v prvih treh partijah dosegel en remi, nato pa je prestavil kar nekaj prestav višje in v zadnjih 6-ih dvobojih zbral neverjetnih 5.5 točk! Končni izkupiček je tako znašal 6 točk iz 9-ih partij, kar je za Tita pomenilo vrhunsko 9. mesto! V skupini U9 je tekmovalo 50 tekmovalcev. Izpostaviti velja tudi dejstvo, da je tekom svojega fenomenalnega niza Tito premagal tudi mojstrskega kandidata iz Kirgizistana in tako dokazal, da se zna boriti tudi z igralci, ki že imajo mednarodne nazive. Na tekmovanju je sodeloval v skupini U-15 tudi Jaka Brilej iz Celjskega šahovskega kluba, ki je zasedel 11. mesto, v skupini U-15 je sodelovalo 37 nastopajočih.

Uradna stran prvenstva

World School Chess Championship 2018 – U9

povzetek po: ŠK IMPOL

Ocena:   Ogledov: 1127  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!