Ogled prispevka

6. Altibox Norway Chess 2018

Ponedeljek, 11. junij 2018 07:14:27 - Svet in šah


Magnus Carlsen drugi, enako točk sta osvojila Nakamura in Anand.

Končan je super turnir na Norveškem - Norway Chess, Stavanger, 27. 5. – 8. 6. 2018. Po zmagi v zadnjem krogu proti Wesleyu Soju je slavil ameriški velemojster Fabiano Caruana! Čeprav je Fabiano v direktnem dvoboju s Carlsenom potegnil krajši konec, je njegova zmaga zaslužena. Še enkrat več je dokazal, da bleščeča zmaga na kandidatskem turnirju ni naključna.

Drugo mesto si delijo Carlsen, Nakamura in Anand.

Ding Liren je zaradi poškodb ob padcu s kolesa odstopil s turnirja. Ker še ni odigral petdeset odstotkov partij, so se vsi njegovi rezultati brisali iz razpredelnice. Partije pa bodo vseeno ratingirane.

KONČNI VRSTNI RED
5.0 – Caruana
4.5 – Carlsen, Nakamura, Anand
4.0 – So, Aronjan
3.5 – Mamedžarov
3.0 – V. Lagrave, Karjakin


Rekli so:
Fabiano Caruana: »Prvič sem zmagal na Norway Chess. Doslej sem dvakrat končal na petdesetih odstotkih, enkrat pa celo pod njimi. Tudi tokrat bi lahko bilo podobno. S precej sreče, ki je prišla prav na koncu, sem z dvema zaporednima zmagama osvojil dragoceno lovoriko.«

Magnus Carlsen: »Nisem želel tvegati. Z Maximom sva to varianto obdelala v nulo na pripravah na Karjakina (V. Lagrave je bil Magnusov sekundant, op. p.).«

Levon Aronjan: »Anand ima vedno kaj skritega v rokavu. Zvit je kot lisica.«

Uradna spletna stran...

Partije na Totem šahu

Ocena:   Ogledov: 735  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!