Ogled prispevka

Saint Louis Rapid & Blitz 2018

Sreda, 15. avgust 2018 10:31:26 - Svet in šah

Med 10. in 16. avgustom poteka velik spektakel hitrega šaha v St. Louisu, ZDA. Na hitropoteznem in pospešenem turnirju serije Grand Chess Tour bo nastopila deseterica vrhunskih igralcev. Seznam: Griščuk, Caruana, Nakamura, Aronjan, V. Lagrave, Mamedžarov, Karjakin, Anand, So in Dominguez.
Končan je pospešeni del spektakla. Fabiano Caruana ni vzdržal silovitega pritiska. V zadnjih treh partijah je osvojil le točko. To sta izkoristila Šakriar Mamedžarov in Hikaru Nakamura in ga prehitela. Glede na dvojno točkovanje v rapidu imata Šakriar in Hikaru po 12točk, Caruana ima točko manj.

V torek in sredo je hitropotezni turnir. Izpeljan bo dvokrožno. Točkovanje na pospešenem turnirju je 2-1-0, nahitropoteznem pa običajno.Na hitropoteznem turnirju je slavil francoski velemojster Maxime Vachier-Lagrave, ki je najbližjega zasledovalca, Američana Hikaruja Nakamuro, prehitel kar za tri točke. Tretje mesto je osvojil Aleksander Griščuk.


V skupnem seštevku, kombinaciji pospešenega in hitropoteznega šaha, je bil najboljši prav Nakamura. Sledita mu Vachier-Lagrave in Šakriar Mamedžarov.

V skupnem seštevku serije Grand Chess Tour po treh turnirjih prav tako vodi Nakamura.
Komentar: Andrej Žnidaričič - Šahovski utrip Piran

Med 18. in 27. avgustom je v St. Louisu še počasni turnir iz serije GCT, nastopil bo tudi Magnus Carlsen.

Ocena:   Ogledov: 1053  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!