Ogled prispevka

Uspeh Zale in Monike

Sobota, 25. avgust 2018 12:24:49 - Šah v Sloveniji


Zala Urh in Monika Rozman sta se zadovoljni vrnili z evropskega prvenstva za mlade v pospešenem in hitropoteznem šahu.

V začetku tega meseca je v romunskem mestu Oradea potekalo evropsko prvenstvo za mlade v pospešenem in hitropoteznem šahu, na katerem so uspešno nastopili tudi mladi slovenski šahisti.

Domov so prinesli kar nekaj medalj, najbolj žlahtne, zlate, pa se je veselila odlična mlada kranjska šahistka Zala Urh (ŠK Stari Mayr), ki je v ekipnem tekmovanju skupaj z Nušo Hercog (Celjski ŠK) osvojila naslov evropskih prvakinj v pospešenem šahu za letošnje leto. Z drugim mestom se je izkazala prav tako odlična Monika Rozman (ŠK Tomo Zupan), ki je srebrno odličje osvojila skupaj z Ivano Hreščak (ŠK Postojna).

Monika je osvojila tudi drugo mesto in srebro v posamičnem tekmovanju, Zala Urh pa je, tudi z nekaj smole, osvojila četrto mesto.

Šahisti bodo tudi nadaljevanje počitnic preživljali na tekmovanjih, saj jih že od nedelje naprej čaka evropsko prvenstvo v počasnem šahu, ki bo potekalo v latvijski Rigi, v septembru in oktobru pa sta na sporedu svetovni prvenstvi do 18 in do 20 let, ki bosta v Grčiji in Turčiji.

Gorenjski glas....

Ocena:   Ogledov: 804  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!