Ogled prispevka

Nova Fide mojstrica šaha

Sobota, 25. avgust 2018 12:33:27 - Šah v Sloveniji

Začelo se je v rosno mladih letih, ko si je brat Jernej za božič zaželel šah, potem ko je videl očeta Vladimirja igrati. Kasneje je Božiček šah tudi prinesel, tako je igra zasvojila otroke pri družini Skuhala, saj se danes vsi tekmovalno ukvarjajo s šahom. Trinajst let kasneje ima 22-letna Skuhalova naslov mojstrice FIDE, kar pomeni, da je presegla 2100 ratinških točk. Je komaj druga Pomurka po Lei Števanec, ki ji je to uspelo, in prva šahistka Šahovskega društva Radenska Pomgrad s tem nazivom.

Ljudje se še danes včasih ne zavedajo, koliko truda je potrebno vložiti, če želi nekdo napredovati pri šahu. Koliko odrekanja je to pomenilo za vas v mladosti?

Pri vsakem športu se je potrebno odrekati, če želiš kaj doseči. To je pač cena, ki jo moraš plačati, če želiš biti dober. Seveda so na tej poti številni vzponi in padci, tako kot drugi športniki sem se tudi sama večkrat znašla na točki, ko sem razmišljala, ali bi še sploh nadaljevala, a sem vztrajala, za kar mi ni žal, saj me igranje šaha še vedno veseli.

Intervju v celoti - preberite na Vestnik.si

Ocena:   Ogledov: 973  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!