Ogled prispevka

Carlsenu - zmaga v podaljšku

Petek, 30. november 2018 09:50:30 - Svet in šahV Londonu se je na spektakularen način zaključildvoboj za naslov svetovnega prvaka. Magnus Carlsen je dobil vse tri partije tie-breaka in meč dobil z 9-6.

Norvežan je potrdil vlogo izrazitega favorita v hitrih oblikah šaha. Čeprav sta imela velika tekmeca pred odločilnim obračunom izenačen medsebojni score v rapidu, so le najbolj zapriseženi navijači verjeli v Fabiana. Magnus je suvereno potrdil pričakovanja in v vseh treh partijah nadigral Američana.

Dvoboj se je v rednem delu končal neodločeno, kljub vsemu je imel veliko zanimivih trenutkov in na splošno gledano ni razočaral. Zaključni dan pa je poskrbel za prave emocije, skoraj tako kot smo jih vajenina športnih igriščih. Partije je na razne načine spremljalo na milijone šahovskih navdušencev po vsem svetu. Zmagali so vsi: Carlsen, Caruana in šah!Uradna spletna stran...

Ocena:   Ogledov: 851  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!