Ogled prispevka

Področno ekipno tekmovanje OŠ

Sreda, 23. januar 2019 10:10:54 - Mariborski šah

Šahistke in šahisti Osnovne šole Angela Besednjaka so se 21.01.2019 v Kamnici na področnem ekipnem šahovskem turnirju osnovnih šol mariborske regije pod mentorstvom Mirana Drevenška izjemno izkazali in za območje Maribora v vseh treh sodelujočih kategorijah posegli po odličjih, celo več, dve ekipi sta se okitili z nazivom regijskih prvakov, ena ekipa pa z nazivom regijskih viceprvakinj.

Dekleta do 15 let - osvojile 1. mesto in postale regijske prvakinje do 15 let. Ekipo so sestavljale: Doroteja Drevenšek, Zala Casar in Zala Kacjan. S tem dosežkom so si stlakovale pot na državno prvenstvo v kategoriji dekleta do 15 let.

Dekleta do 12 let - osvojile 2. mesto in postale regijske viceprvakinje do 12 let. Ekipo so sestavljale: Leila Movrin Maršanič, Nuša Drevenšek in Rebeka Koler. Dekleta so le za en samcat remi, ki je bil na dosegu roke, zamudile priložnost, da bi osvojile prvo mesto!

Fantje do 12 let, ekipa B: osvojili 10. mesto. Ekipo so sestavljali: Matic Smaka Žan Luka Kraner, Pax Zrnko in Tibor Kalacun. V precej težki konkurenci petnajstih ekip bi z malo športne sreče, lahko dosegli mesto v prvi polovici razpredelnice.

Fantje do 12 let, ekipa A: osvojili 1. mesto in postali regijski prvaki do 12 let. Ekipo so sestavljali: Gašper Drevenšek, Gal Blažič, Luka Bombek in Timon Kikec. Fantje so z odličnimi šahovskimi predstavami pokazali, da se z njimi ni za šaliti. Prav vseh sedem nasprotnikov so premagali in tako na koncu prepričljivo slavili zmago za kar 3 match točke. Skupaj so tako doseglji 14 meč točk in 24 šahovskih točk. Zmago so si z odličnimi predstavami zagotovili že krog pred koncem tekmovanja!

Mentor: Miran Drevenšek

Ocena:   Ogledov: 1128  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!