Ogled prispevka

Turnir Grenke klasic 2019

Torek, 30. april 2019 12:04:11 - Svet in šah

V Nemčji se je končal tradicionalni super turnir Grenke Chess Classic 2019, ki je potekal od 20.4. do 29.4.2019. Nastopilo deset vrhunskih igralcev, Carlsen, Caruana, Anand, Maxime Vachier-Lagrave, Aronian, Svidler, Naiditsch, Vallejo Pons, Meier in 14-letni IM Vincent Keymer, ki je pridobil pravico do igranja z lansko zmago na GRENKE Chess Open. Turnir je potekal na dveh prizoriščih - v Karlsruheju prvih pet krogov - nato pa v Baden Badnu, kjer so odigrali štiri zaključne kroge.

Nekaj ​​več kot eno uro po tem, ko se je začel zadnji krog, je postalo jasno, da je vodeči turnirja Magnus Carlsen zmagal na svojem tretjem super turnirju leta. V zaključnem krogu je svetovni prvak vodil s polno točko in po tem, ko je Fabiano Caruana, edini igralec, ki je imel malo možnost za naslov, remiziral svojo partijo in ni bilo pomembno več, kako bi Carlsen partijo zaključil. Kljub temu se je Magnus kot pravi prvak boril do konca proti Maxime Vachier-Lagravu in zmagal, prav tako osvojil tudi naslov z neverjetnimi 7½/9 točkami, eno in pol točko pred najbližjim zasledovalcem.Domača stran Grenke klasik 2019

Domača stran Grenke open 2019

Ocena:   Ogledov: 978  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!