Ogled prispevka

Ekipna liga - Maribor 2010

Četrtek, 31. oktober 2019 11:49:15 - Mariborski šah


Zmagovalna ekipa - ekipns liga - Adriatic Slovenica

Predvidoma se bo 19. novembra 2019 začela Ekipna šahovska liga Maribor 2020. Tokrat se bo tekmovanje, ki se seli iz "Gostilne Tabor - bivše šahovske meke" v prostore "Bara Naomi" - na lokciji bivše Elektrokovine Maribor. Kot vsako leto tudi letos organizator tekmovanja "Sokol d.o.o." pričaskuje veliko zanimanje za ekipno tekmovanje, ki bi mu lahko rekli "mali šahovski festival" oziroma "mariborski šahovski praznik". Naj se spomnimo na davne čase - so takšna šahovska tekmovanja imela velik pomen in težo - bili so pravi regijski šampionati. Zmagati na takšnem tekmovanju je bilo ekipam in posameznikom v veliko čast. Tudi oblast in mediji so bili v tistem času bolj naklonjeni šahovskim tekmovanjem.Zmagovalna ekipa - hitropotezno - Adriatic Slovenica

Liga je dobila s časom tudi vzdevek "sindikalna liga", ki izvira še iz časov, ko so imela sindikalna športna društva po tovarnah tudi šahovske sekcije (npr. Metalna, TAM, Elektrokovina, JŽD in drugi). Po drugi svetovni svetovni vojni so sindikati imeli pomembno vlogo v organiziranju športnega življenja delavcev. Sedaj so ekipe sestavljne po klubskem ali sponzorskem načelu. V "sezoni" 2018-2019 je v Ligi - pospešen šah - tekmovalo 12 ekip v hitopoteznem šahu pa 10 ekip, posameznega tekmovanja se udeležilo 38 tekmovalcev.
V obeh tekmovanjih je bila zmagovalna ekipa "Adriatic Slovenica I", zmagovalec posamezno pa FM Dragan Simić - ŠK Branik.Zmagovalec posamezno - FM Dragan Simić.

EKIPNA ŠAHOVSKA LIGA - MARIBOR 2020 - pospešen šah, hitropotezno in posamezno prvenstvo bo potekalo ob torkih, s pričetkom ob 17.45, v prostorih Bar Naomi, Tržaška 23, v Mariboru. Ekipa šteje 4 igralce, v njej pa lahko nastopajo vsi v roku prijavljeni igralci. V vsaki ekipi je lahko prijavljenih neomejeno število rezerv. Prvenstvo bo potekalo po Bergerjevem dvokrožnem sistemu. Vsakič bosta odigrana dva kroga. Igralni čas je 25 minut + 5 sekund za potezo po igralcu, vsaka ekipa pa mora ob nastopu imeti 2 šahovska kompleta in 2 brezhibni šahovski uri. Tekmovanje bo prijavljeno za FIDE rating.

Posamezni igralec lahko v celotnem ciklusu tekmovanja (liga, hitropotezno ekipno in posamezno prvenstvo) igra samo za eno ekipo. Naknadne prijave med tekmovanjem niso možne. Rok za prijave najkasneje - 12. november 2019. Začetek tekmovanja bo predvidoma 19. novembra 2019. Posamezna kola bodo potekala ob torkih, s pričetkom ob 17.45, v prostorih Bar Naomi, Tržaška 23, v Mariboru. Prijave zbira Branko Vadlja, GSM: 031/813 580, e-mail: branko.vadlja@amis.net.

Ocena:   Ogledov: 1150  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!