Ogled prispevka

23. Pirčev memorial - 2020

Ponedeljek, 10. avgust 2020 11:50:43 - Mariborski šah

Koronavirus je zatrl številna športna tekmovanja, tudi šahovska, a so se pri Železničarskem šahovskem klubu (ŽŠK) Maribor Poligram vendarle odločili za 23. turnir v spomin na enega od velikanov slovenskega šaha - Vasjo Pirca, ki je pustil globoko sled, ime kluba in mesta je ponesel v svet, po njem pa se tudi imenuje otvoritev - Pirčeva obramba. Potekal bo v prostorih Srednje gradbene šole in gimnazije v Smetanovi ulici 35 v Mariboru, začel se bo v ponedeljek.

"S pripravami smo zaradi koronavirusa imeli nemalo težav, a je vse nared. Zaradi strogih ukrepov bo po nekaj letih spet zaprte narave. Povabili smo deset šahistov, ki se bodo vsak proti vsakemu pomerili po Bergerjevem ustroju," je povedal predsednik kluba Slavko Vizovišek. "V zadnjih nekaj mesecih ni bilo turnirjev oziroma so bili zelo redki, zato so šahisti željni igranja in smo zagotovili kakovostno zasedbo. Turnir izpolnjuje vse pogoje za visoko sedmo kategorijo FIDE, kar pomeni, da bodo lahko osvajali višje naslove, tudi velemojstrske, ali sedanje potrjevali. Vzporedno s članskim turnirjem bo mladinski, ki se bo začel prihodnjo sredo in na katerem bo deset nadarjenih Slovencev," je dodal Vizovišek.

Turnir se bo s 1. krogom začel v ponedeljek, v torek bo 2. krog, v sredo 3. in 4., v četrtek 5., v petek 6. in 7., v soboto bo 8. in v nedeljo 9. krog. Na dneve, ko bo odigran en krog, se bodo partije začele ob 16. uri, na dneve, ko bosta dva, ob 10. in 16. uri.

Več preberite na VEČER - pisana in kakovostna...

Ocena:   Ogledov: 516  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!