Ogled prispevka

30. državno prvenstvo Slovenije

Petek, 11. september 2020 13:01:31 - Novice

Na portoroškem Bernardinu se je končalo jubilejno 30. prvenstva Slovenije, ki je potekalo od 3.9. do 9.9.2020. Nastopilo je 72 igralcev. Prvo ime je bilo veliki up slovenskega šaha Jan Šubelj.
Vid Dobrovoljc (ŠD KRKA Novo mesto) je s 7,5 točkami zanesljivo prejel titulo državnega prvaka. Že v predzadnjem krogu je dobil odločilno partijo s črnimi figurami proti izkušenemu Igorju Jelenu (ŠK Ig). Slednji je s 6 zmagami in 2 remijema osvojil končno 2. mesto. Marjan Kastelic (ŠD KRKA Novo mesto) je osvojil bronasto odličje po tem, ko sta v zadnjem kolu remizirala s klubskim kolegom Vidom Dobrovoljcem.

Naslov državne prvakinje si je z odlično predstavo tekom celotnega prvenstva priborila Ivana Hreščak (ŠK Postojna), ki je v zadnjem kolu premagala Jako Juvana (ŽŠK Maribor Poligram) in zbrala 7 točk. Drugo mesto med dekleti je osvojila Zala Urh (ŠK Stari Mayr), ki je vse do zadnjega kroga konkurirala za prvo mesto med članicami. Nuša Hercog (Celjski ŠK) je z zmago nad IM Zoranom Veličkovičem s 6 točkami osvojila 3. mesto.

Nagrado za najboljšega mladinca je prejel Domen Tisaj, za najboljšo mladinko pa Monika Rozman.
Prvo mesto med seniorji je s 6 točkami brez poraza osvojil Vojko Srebrnič (ŠK Ljubljana), med seniorkami pa Simona Novak (ŠD Domžale) s 4 točkami.

Med junaki »portoroške zgodbe« so še številni. Naštejmo jih nekaj: Domen Tisaj, Jan Šubelj, Jaka Juvan, Peter Urbanč, Boris Kovač, Jernej Zupančič, David Brinovec, Nuša Hercog in drugi....
Šampionat je v prvi vrsti jasno navrgel dobro delo z mladimi v zadnjem desetletju. Tu ni več šale. V Portorožu se je igral pravi šah.

IZJAVI ŠAMPIONOV:
Vid Dobrovoljc: »Zelo sem vesel zmage v Portorožu. To je moja prva članska lovorika. V mladinski konkurenci sem bil prvak že večkrat. Zelo se mi je poznalo vsakodnevno delo na šahu, koristila so mi tudi predavanja Luke Leniča.«
Ivana Hreščak: »Na prvenstvo se nisem posebej pripravljala. Bila pa sem v zelo dobri formi. Vesela sem uspeha.«

Čestitamo vsem nastopajočim!

Rezultati na ChessResults.com

Ocena:   Ogledov: 681  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!