Ogled prispevka

Šah v preteklem tednu

Sreda, 23. december 2015 11:23:46 - Mariborski šah
V petek, 18.12. so v ŠK Branik Maribor končali ciklus desetih rednih mesečnih šahovskih turnirjev na 10 minut razmišljanja po igralcu. Devet turnirjev od desetih se šteje za končno uvrstitev.
Zmagovalec ciklusa je postal MK Fjodor Žugaj iz ŠK Kovinar Maribor pred živo legendo mariborskega šaha MK Karlom Cojhter iz ŽŠK Maribor. Tretji je bil Darko Babič iz ŠD Fram. Prvo uvrščeni so dobili lepe pokale. Najboljši domačin je bil Bajec Tomaž na četrtem mestu.


V ponedeljek, 21.12. so v ŠK Braniku tudi zakjučili ciklus dvanajstih hitropoteznih turnirjev "Ciklus jesen - zima 2015" z igralnim časom 5 minut razmišljanja po igralcu.
Zmagovalec turnirja je postal FM Darko Supančič - ŠK Branik, na drugem mestu mu je sledil MK Rok Vrban - ŽŠK Maribor, na tretje mesto se je uvrstil MK Fjodor Žugaj iz ŠK Kovinar DEM - Maribor. Zmagovalci ciklusa po kategorijah so postali nad 2200 SLO ratinga FM Darko Supančič iz ŠK Branik Maribor pred MK Fjodorom Žugajem iz ŠK Kovinar Maribor, med 2000-2200 SLO ratinga MK Franc Virtič ml. iz ŠK Kovinar Maribor pred MK Borisom Mitrovičem iz ŠD Fram, med 1700-2000 SLO ratinga Cojhter Karel iz ŽŠK Maribora pred Vučko Jožetom iz ŠD Lendava, do 1800 SLO ratinga Roman Rozman pred Vladom Vidonja oba iz ŠD Pragersko-Gaj. Vsi prvouvrščeni so dobili lepe praktične nagrade.V torek, 22.12. so v Gostilni Tabor odigrali predzadnji hitropotezni turnir "GT 2015" - enajsti od skupno dvanajst turnirjev. Igralni čas 5 minut razmišljanja po igralcu. Turnirja se je udeležilo 34 tekmovalcev.
Zmagovalec turnirja je Rok Vrban - ŽŠK Maribor, sledita mu MK Urban Čretnik in MK Karl Cojhter oba iz ZŠK Maribor.


Rezultati na ŠZS ...klikni za ogledZadnji turnir ciklusa bo v torek 5.1.2016. ob 17.30 uri v prostorih gostilne Tabor.

Ocena:   Ogledov: 3455  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!