Ogled prispevka

21. HIT open 2016

Sobota, 30. januar 2016 10:39:32 - NoviceV petek, 29.1. 2016 se je v Novi Gorici začel letošnji mednarodni šahovski turnir Hit open 2016, ki ga domače šahovski klub pripravlja že 21. leto zaporedoma. Pripravljati so ga začeli zato, da bi mladim domačim šahistom omogočili turnirske izkušnje, in tudi letos bo poleg 100 šahistov glavnega turnirja prostor tudi za 25 mladih na turnirju B.

Turnir se je začel v petek ob 16.30 z uvodno slovesnostjo, pol ure kasneje pa so na šahovskih poljih potegnili prve poteze. Tokrat gostujejo v veliki dvorani Mestne hiše, saj bo v hotelu Perla, kjer je šahovski turnir gostoval zadnja leta, potekal velik turnir v pokru.

Novogoriški turnir je po velikosti in tradiciji največji v Sloveniji. Velemojstre in mednarodne šahovske mojstre z vsega sveta privablja tudi denarni sklad, ki letos znaša 6000 evrov neto, zmagovalcu pa bo pripadlo 1100 evrov.

Poleg Slovencev bodo letos v Novi Gorici tekmovali šahisti iz 12 držav sveta, med katerimi pa prevladujejo tisti, ki prihajajo iz evropskih držav. Tekmovalo bo pet velemojstrov, med njimi je le en Slovenec Marko Tratar, drugi pa prihajajo iz Rusije, Madžarske in Črne gore.

Na turnirju B bodo tekmovali šahisti mlajših kategorij in tisti z nižjim ratingom, trenutno jih je na turnir prijavljenih 25.

Turnir se bo zaključil 4. februarja z razglasitvijo zmagovalcev in podelitvijo nagrad. Več informacij pa lahko zainteresirani najdejo na spletni strani turnirja. ...uradna stran ŠZS...

Razpored turnirja - danes 1. krog, ob 17. uri; jutri, 2. in 3. krog, ob 10. in 17. uri; nedelja, 4. in 5. krog, ob 10. in 17. uri; ponedeljek, 6. krog, ob 17. uri;torek, 7. krog, ob 17. uri; sreda, 8. krog, ob 17. uri; četrtek, 9. krog, ob 15. uri.

...Primorske novice...

Ocena:   Ogledov: 2173  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!