Ogled prispevka

Sedem dni šaha

Torek, 02. februar 2016 13:47:15 - Novice


78. Tata Steel Chess Tournament, od 15.1. do 31.1.2016. Končan je turnir v Wijk aan Zeeju. Veliki zmagovalec je svetovni prvak Magnus Carlsen, ki je turnir dobil s točko naskoka pred Caruano in Ding Lirenom.
To je že peta zmaga Carlsena na glavnem turnirju sledijo mu še Viswanathan Anand dosedanji rekorder v zmagah ter Max Euwe, Levon Aronian, Viktor Korchnoi in Lajos Portisch s štirimi zmagami.


21. HIT open, Nova Gorica, 29.1. – 4.2.2016. V derbiju 6. kroga je Blagojević premagal Tratarja in je spet sam na vrhu. Tudi sicer so imeli vsi najvišje uvrščeni Slovenci slab dan. Pol točke je iztržil le Jure Zorko. Izgubil je tudi Valter Pregarac, medtem ko je Timothy Šuc remiziral. V 7. krogu se bosta pomerila Beletič in Pregarac. - Poroča Šahovski utrip Piran


ŠZS Registracija klubov: Klubi, ki imajo urejene svoje finančne obveznosti lahko svoje članstvo podaljšajo do 31.1.2016 preko e-poslovanja: obnovitev registracije. Klubi, ki finančnih obveznosti nimajo urejenih, naj le te uredijo čimprej, saj v nasprotnem primeru registracije ne bodo mogli obnoviti.
Če klub do vključno 31. januarja ne obnovi registracije, klubu in njegovim članom avtomatično preneha članstvo v ŠZS. V tekočem letu takšen klub nima pravice nastopati na prvenstvenih moštvenih tekmovanjih, člani pa ne na posameznih prvenstvenih tekmovanjih. Člani takšnega kluba se lahko v tekočem letu brez izpisnice registrirajo z vsemi pravicami za katerikoli drug registriran klub.


Tradewise Gibraltar Chess Festival, od 25.1 do 4.2.2016. V Gibraltarju je v 7. krogu Luka Lenič zelo namučil prvega nosilca Nakamuro in s črnimi figurami suvereno odnesel velike pol točke. Luka ima zdaj 5 točk. Težke dneve preživlja Anand, ki je po porazu v 5. krogu pokleknil še pred 17-letnim Madžarom Benjaminom Gleduro. Tudi sicer presenečenj ne manjka. - Poroča Šahovski utrip Piran


Šahovski klub Branik Maribor je pričel z letnim ciklusom rednih mesečnih šahovskih turnirjev na 10 minut razmišljanja po igralcu, ki bodo vsak zadnji petek v mesecu. Za skupni vrstni red šteje 8 od 10 turnirjev. Na koncu ciklusa bodo podeljeni pokali za najboljše 3 in praktične nagrade za najboljšega veterana, mladinca, šahistko in seveda najbojšega šahista domačina. Nagrajeni igralec mora odigrat vsaj 8 turnirjev. Prvega turnirja se je udeležilo 21 šahistov iz 6 različnih štajerskih klubov, od tega 8 domačinov. Po pričakovanju domači igralec FM Supančič Darko brez težav nadaljuje z zmagami na mariborskih turnirjih. Naslednji turnir bo predvidoma 26. 02. 2016 ob 18:00.

Ocena:   Ogledov: 2209  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!