Ogled prispevka

5. turnir Štajerske Kadetske Lige

Četrtek, 04. februar 2016 11:19:50 - Šah v Sloveniji

Štajerska kadetska šahovska liga je začela 12.09.2015 novo sezono. Letno bodo odigrali deset turnirjev, uvodni turnir je bil odigran že drugič v Europarku. Pravico do nastopa imajo vsi osnovnošolci, nastopajo pa v šestih skupinah: do 9, do 12 in do 15 let, deklice in dečki. Rezultati se seštevajo, v skupni vrstni red pa šteje osem najboljših uvrstitev. Prireditelji za najboljše pripravijo lepe nagrade, zadnji turnir pa začinijo tudi s tradicionalnim šahovskim piknikom. Posebej bodo nagrajene tudi najuspešnejše šole.


V petek, 29.1.2016 se je v KD Kamnica odvijal 5. turnir Štajerske Kadetske Lige (ŠKL). Kot že običajno v letošnji izvedbi, so se igralci pomerili v starostnih kategoriijah U9, U12 in U15. Skupaj se je turnirja udeležilo kar 119 otrok iz Maribora in širše okolice.V kategoriji U9 je med deklicami 1. mesto dosegla Lucy Brinovec, 2. mesto Zala Kramberger in 3. mesto Ema Vidovič, absolutno pa 1. mesto Rok Košič, 2. mesto Gašper Drevenšek in na 3. mestu Gal Blažič.V kategoriji U12 je Nino Menciger Kocbek kot 37. nosilec presenetil vso konkurenco, ter 6 točkami in najboljšim bucholz koeficientom zasedel 1. mesto, 2. mesto Tadeju Dimec in na 3. mestu Vid Bauman. Med dekleti 1. mesto Saša Arnuš, 2. mesto Alja Stražišnik in na 3. mestu Doroteja Drevenšek.Zelo zanimivo je bilo tudi v kategoriji U15, kjer sta si 1. mesto z vsemi izenačenimi kriteriji razdelila David Brinovec in Jaka Juvan. Oba sta namreč nanizala 6 zmag in medsebojno remizirala. 3. mesto je zasedel Nik Žvarc. Pri dekletih 1. mesto Nika Kralj, 2. mesto Kim Ribič in na 3. mestu Urška Žvarc.

6. turnir ŠKL - 4. marec 2016, Srednja gradbena šola Maribor od 15:30 do 19:30h - 7 krogov po švicarskem sistemu - čas razmišljanja 15 minut po igralcu.


Rezultati na spletni strani ŽŠK

Ocena:   Ogledov: 4769  Dodal:Peter Kokol

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!