Ogled prispevka

Sedem dni šaha

Torek, 23. februar 2016 11:31:22 - Novice

• Portorož - Bernardin, 20. do 27. februar 2016. Šahovska zveza Slovenije organizira 23. posamično šahovsko državno prvenstvo mladih do 8, 10, 12, 14, 16 in 18 let za leto 2016, ki bo od 20. do 26. februarja 2016 potekalo v Hotelih Bernardin Portorož. Igralni prostor bo Smaragdna dvorana (Emerald) kongresnega centra Grand hotela Bernardin v Portorožu. V soboto, 27. februarja 2016, pa bo na isti lokaciji potekalo še posamično pospešeno državno prvenstvo v istih starostnih kategorijah. Iz mariborskih klubov tekmujeta v skupini U18 Tilen Kodrič in Urban Čretnik, U16 Jakob Bratkovič, Pablo Mohr - vsi ŽŠK Maribor, in Timotej Gabrijan - ŠD Fram, D12 Doroteja Drevenšek D10 Devi Grobelšek obe ŽŠK Maribor.

Ob tej priliki Šahovska zveza Slovenije od 23. do 24.2. 2016 v Portorožu v sklopu mladinskega DP organizira trenerski seminar za obnovitev in pridobitev licenc OKS, ki so pogoj za strokovno delo v športu.

spletna stran prvenstva - ŠZS• Graz Open 2016 - 12. do 19. februarja. V petek 19. februarja se je zaključil letošnji osrednji turnir. V skupini A je po pričakovanju zmagal kitajec GM Li B Chao z 8 točkami pred madžarom GM Banusz Tamasom in avstrijcem GM Ragger Markusom ter kitajsko žensko predstavnico WGM Lei Tingjie na peto mesto se je uvrstil izraelčan GM Postny Evgeny. Lanskoletni zmagovalec turnirja poljak GM Socko Bartosz je zasedel komaj deveto mesto.
Na turnirju je igralo tudi nekaj slovenskih šahistov. Najuspešnejši so bili po osvojitvi ratinških točk : MK Čretnik Urban ŽŠK Maribor (102,4 točke), MK Kodrič Tilen ŽŠK Maribor (25,6 toke), Janželj Lara in MK Špelec Darko vsi ostali so si malo pokvarili svoj rating z negativnimi točkami. V skupini B je slavil član ŽŠK Maribor - Boc Gregor(1449) U14 z rekordnim številom ratinških točk 206,8. V skupini D (op.ur - otroški vrtec) je igral FM Peter Kokol(2359) ŽŠK Maribor in po petih rundah osvojil nagrado za drugo mesto za prvouvrščenim avstrijcem CM Mostbauer Florian(2232).

uradni rezultati• Malečnik - 19. februarja je potekal ob udeležbi osemnajstih udeležencev - pretežno iz ŠK Malečnik - že 4. turnir za prvaka Malečnika v hitropoteznem šahu - 10 kol švicar z igralnim časom 10 min. Tokrat je zmago slavil lanskoletni prvak prvokategornik Mato Tolič pred Denisem Šoštaričem.

rezultai na ŠZS• Fram - 19. februarja je v organizaciji ŠD Fram potekal v gostilni Zupanc v Radizlu turnir Prvak Frama pospešeni 2016 2/6. Ob udeležbi 30 tekmovalcev je svojo zmago slavil prvokategornik Dušan Vukmirović - ŠD Fram pred MK Simonom Špacapanom - ŠK Impol Slovenska Bistrica in MK Borisom Mitrovičem - ŠD Fram, na četrto mesto se je uvrstil Franc Zajšek iz ŠK Branik Maribor pred petim - Korže Danilom. Lep plasma 6. mesto si je z dobro igro zagotovil vedno boljši Tomaž Bajec iz ŠK Branik Maribor.

rezultati na ŠZS

Ocena:   Ogledov: 4580  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!