Ogled prispevka

Hou Yifan nova svetovna prvakinja

Torek, 15. marec 2016 14:40:26 - Svet in šah


V ukrajinskem Lvovu se je včeraj, 14. marca, zaključil dvoboj za naslov svetovne prvakinje med aktualno šampionko Ukrajinko Marijo Muzičuk (rating 2554) in Kitajko Hou Yifan (rating 2673). Kitajka je osvojila naslov po odigrani deveti partiji in končnim rezultatom tekmovanja 6:3 v njeno korist. Z zmago v Lvovu je že četrtič osvojila naslov svetovne ženske prvakinje (2010–2012, 2013–2015).

Hou Yifan je rojena 27. februarja 1994, Xinghua, Jiangsu, Kitajska. Je kitajska šahovska velemojstrica in nekdanji šahovski čudežni otrok. Je nekdanja dvakratna ženska svetovna šahovska prvakinja, najmlajša, ki je osvojila ta naslov in tudi najmlajša igralka, ki se je kdaj koli kvalificirala za osvojitev naziv velemojstrice. Hou Yifan je bila pri dvanajstih letih najmlajša šahistka, ki je lahko sodelovala v FIDE ženskem svetovnem prvenstvu - Jekaterinburg 2006.

Na novinarski konferenci po partiji sta se obe zahvalili svojim ekipam, organizatorjem in šahovskim navijačem. Po Mariji Muzychuk je imela najboljšo ekipo na svetu, ki bi jo lahko imela. "Vesela sem, da je to tekmovanje potekalo v Lvovu z veliko šahovskih oboževalcev, ki so se ga udeležili," je dodal Maria.

"Rada bi se zahvalila moji ekipi in navijačem. Kljub šest urni razliki z Kitajsko, vem, da je bilo veliko ljudi, ki so redno spremljali moje igre," je izjavila Hou Yifan.

Ocena:   Ogledov: 2451  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!