Ogled prispevka

Tudi v Afriki igrajo šah

Sobota, 28. maj 2016 13:56:42 - Svet in šah


Brez komentarja...

Na drugi strani šahovnice...


Več na spletni strani Kenyachess...

Kenija šteje okoli 32 miljonov prebivalcev, je ena revnejših držav v Afriki. Prebivalci se pretežno bavijo s poljedelstvom. Naj omenim, da Kenija nima niti enega šahovskega velemojstra. Veliko najrevnejših prebivalcev živi v takoimenovanih "slamih" - po naše se bi reklo "barakarskih naseljih" v pravem pomenu besesede. Vlada, športne in karitativne organizacije in donatorji se trudijo pomagati otrokom za lepše preživetje prostnega časa in jim dati bolj polno življenje.
Ob obisku našega velemojstra Georg Mohra v Nairobiju na eni od "high school" so tudi obiskali več nastajajočih šahovskih šol v teh revnih četrtih. Obiskovalci so bili presenečeni z željo teh otrok za učenje in igranje šaha. Kasparova fundacija je Keniji podarila 5000 šahovskih kompletov.
Da je Afrika dežela kontrastov in nasprotij - na eni strani najsodobnejše šahovske učilnice na drugi strani igrajo šah v barakah zgrajenih iz odpadnega materiala.

Razmišljanje in komentar si lahko daste sami...

Ocena:   Ogledov: 2332  Dodal:Urednik

  5 najvišja ocena!

Vaša mnenja:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
*Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!